Klíma karbantartás

A klíma karbantartás kötelezően előírt a forgalmazó által új klímaberendezések esetén , de egészségünk megóvása érdekében is érdemes előírt időközönként, félévente vagy évente legalább egy alkalommal a klíma karbantartást szakemberrel elvégeztetni. De mi is az pontosan ?

  • A beltéri egység szétszerelése, alkatrészeinek (szélkerék, cseppvíz tálca, maga a burkolat, a hőcserélő) speciális fertőtlenítő szerrel történő átmosása, kitakarítása – jelenleg a Frionett Active terméket alkalmazzuk 
  • A beltéri egység magasnyomású (max. 5 bar) gőzzel és/vagy átmosása
  • A porszűrő kimosása, portalanítása
  • Szükség esetén a kültéri egység vegyszeres átmosása
  • Berendezés összeszerelése, üzemi próba
  • Üzemi paraméterek mérése (nyomás, hőmérséklet, elektromos mérések)
  • A karbantartás tényének igazolása,  dokumentálása (garancia meghosszabbítás)

A fenti teendők elvégzésén túl, klíma karbantartás tevékenységéhez tartozik még a berendezés megfelelő üzemi vizsgálata (nyomás és hőmérséklet viszonyok), valamint az elektromos kötések és maguk a vezetékek ellenőrzése is. Biztos lehet benne, hogy a klíma karbantartás elvégzése után légkondicionáló berendezése gazdaságosan és egészségét megóvva üzemel majd.

Karbantartást szeretne? Hagyjon üzenetet vagy egyeztessen időpontot 06 (70) 408 2283

A klíma karbantartás fontosságáról képekben

A klíma karbantartáshoz akár  “kedvcsinálóként” is bemutatunk néhány képet arról, amit zömmel tapasztalunk, amikor szétszerelünk egy berendezést. A bemutatott klímák “szereplőinek” érdekessége, hogy a bemutatott állapot, egy, max. két év alatt alakult ki, tehát korántsem hosszú évek során mellőzték a  klíma karbantartását. 

Ezek után el lehet képzelni, hogyan néz ki egy 10 éves berendezés, amelyen soha nem végezték el a klíma karbantartást. Az még csak hagyján, hogyan néz ki, de mi jön ki belőle? Az a szomorú igazság, hogy a képeken látható koszos, poros, penészes valamik a helyiség levegőjébe jutnak, s előbb-utóbb belélegezzük.Néhány “ilyen volt – ilyen lett” fotóval illusztráljuk, hogy egyáltalán nem reménytelen dolog egy erősen szennyezett klímát tisztává és higénikussá varázsolni.