Parapet/Mennyezeti klímák

Bevezető

A mennyezeti kazettás, az oldalfali és a konzolkímák tulajdonságai keverednek ebben a klíma típusban. Mennyezeti, mert mennyezetre szerelhető, de nem kell hozzá álmennyezet, működése az oldalfali berendezésre hasonlít, amennyiben falra, esetleg ablak alá telepítjük a beltéri egységet, akkor konzolklímaként viselkedik.

Használata

Ez a klímafajta vízszintesen, mennyezetre, vagy függőlegesen, falra is szerelhető. Egyrészt az telepítés helyének sajátosságaitól függ, melyik megoldást válsztjuk, azaz hova lehet egyáltalán elhelyezni, valamint milyen céllal használnánk. Oldalfalra (akár több is telepíthető egy helyiségbe) inkább fűtési célzattal érdemes (a padlóhoz közel lévő hideg levegőt szívja magába és fűti fel),  hűtési célzattal inkább mennyezetre érdemes telepíteni, így a bent tartózkodókat nem éri a légáram viszont a lefelé haladó hideg levegő kellemes hűvös klímát biztosít adott helyen. Kicsi és nagy helyiségbe egyaránt alkalmas, csakúgy megfelel irodába, termekbe, munkaterületekre, raktárakba és akár lakásokba is. 

Egyéb tulajdonságok

Az alapszolgáltatásokon túl (hűtés, fűtés, párátlanítás) ez is bármilyen rendszer részeként használható, tehát okosotthon vezérlésbe köthető hűtési-fűtési rendszer részeként, de használható önálló egységként is. Konzolklímaként használva elegánsabb, mint egy oldalfali egység, mennyezetre szerelve a teremben tartózkodó embereket nem éri  még annyi légáram sem, mint oldalfali egységek esetében. Nem, mintha utóbbi eset zavaró lenne. Vezérelhető, programozható,  létezik monosplit, multisplit ill. VRF rendszer kivitelben is.

Általánosságban elmondható az ilyen típusú berendezésekről, hogy árnyalatnyit hangosabbak az oldalfali egységeknél, energiahatékonyság tekintetében az A++/A+ (hűtés/fűtés) elvárható követelmény manapság.

Jellemző teljesítmények

Csakúgy, mint a legtöbb típus esetében, jellemző a 2,5 kW- 7,0 kW közötti teljesítményszint.

Amennyiben további információra van szüksége, vagy meg szeretné tudni, melyik klímákban érdemes gondolkodni, ha fűtésre is használná, keressen minket elérhetőségeink valamenyikén, szívesen állunk rendelkezésére, vagy tekintse meg splitklíma kínálatunkat: