Konzolklímák

Bevezető

A konzolklíma egy szép és elegáns megoldás a légkondicionáló berendezések között, ezt tudják a gyártók is, ezért a magasabb árkategóriába sorolják. Nagyjából minden olyan tulajdonsággal fel van vértezve, mint oldalfali társaik, ugyanúgy karbantartatóak, mindenhol használható ahol oldalfali társaik.

Elhelyezés, használat

Nagyon ritka esetben fordul elő, hogy oldalfali egységet nem, csak konzol beltérit tudunk elhelyezni egy teremben, szobában. Ennek a klímatipusnak máshol kell keresni az előnyeit. Padlóra vagy oldalfalra, de mindenképpen a padló közvetlen közelébe telepítendő, de akár ablak alá is tehetjük. Formáját, elhelyezését tekintve egy igényes radiátorra hasonlít leginkább.Téli szezonban, amikor fűtünk, a berendezés a padló közelében lévő, azaz a helyiség hidegebb levegőjét szívja magába, fűti fel, s bocsájtja ki a szobába, fűtési hatékonyságát növelve ezzel. Funkcionálisan ez a legnagyobb előnye, ami nyáron éppenséggel hátrányává válik, vagyis inkább fűtési célú használatra készült.

Üzemeltetés, energiahatékonyság

Üzemeltetési képességei nagyjából megegyeznek oldalfali társaikéval, talán egy kicsivel hangosabbak, de nem nagy a különbség. Szezonális hatásfokban is csak egy picivel rosszabb, ami abból adódik, hogy a legjobban keresett klímaberendezések az oldalfali splitklímák, így elsőként azokat fejlesztik, majd a tapasztalatok alapján az új megoldásokat szép sorban átültetik a többi klímatípusra is. 

Jellemző teljesítmények

2,5 – 3,5 – 5,0 kW a legjellemzőbb teljesítmény konzolklímák esetében, tehát akiolyet szeretne, valószínűleg talál magának megfelelő méretűt, ezzel sem lehet gond.

Amennyiben további információra van szüksége, vagy meg szeretné tudni, melyik klímákban érdemes gondolkodni,  ha konzolklímát szeretne, keressen minket elérhetőségeink valamenyikén, szívesen állunk rendelkezésére, vagy tekintse meg splitklíma kínálatunkat: