KLÍMA KARBANTARTÁS

Karbantartás

A klímaberendezés beltéri egységén keresztül áramlik a szoba levegője. A levegőben pedig por van, ez lerakódik a berendezés szűrőire, alkatrészeire. A szűrők levegő áteresztő képessége csökken, a kompresszornak nagyobb teljesítményre van szüksége a megfelelő hűtéshez, méginkább igaz ez fűtéskor. Az erősen szennyezett szűrők már annyira lecsökkentik a klímaberendezés teljesítményét, hogy már nem képesek ellátni feladatukat. Az erőlködő berendezés elektromos részei és a kompresszora melegednek, ami viszont hatásfok csökkenést és a berendezés élettartamának csökkenését eredményezi. Ez az egyik ok, amiért bizonyos időszakonként alaposan ki kell takarítani a berendezést.

A másik ok, hogy a hűtés természetes folyamataként kondenzvíz keletkezik. A víz, por, baktériumok kombinációja viszont penészhez, fertőzött levegőhöz vezet, s bizony ennek talán legveszélyesebb változata, a legionella fertőzés is kialakulhat. Mindezek csak úgy előzhetőek meg, ha a berendezést szakember szétszereli, a szélkerekeket, vízzel érintkező felületeket kitakarítja és fertőtleníti. A karbantartást használattól függően mind hűtési, mind fűtési idény kezdetekor érdemes megcsináltatni. A gyártók pedig garanciális időtartam végéig kötelezően elő is írják.

Karbantartási árak

  • Klíma féléves/éves tisztítás: 9 000 Ft/beltéri
  • Klíma nagy karbantartás: 20 000 Ft/beltéri

Klíma szervíz

Működésképtelen, rosszul működő klímák átvizsgálását is vállaljuk, típustól függően. Az állapot felmérés ára
12 000Ft/klíma, esetleges hűtőközeg pótlás (klímatöltés) berendezés függő. Javításra felmérés után adunk ajánlatot. Saját magunk által forgalmazott klímák garanciális és garancián túli szervizelését, javítását természetesen vállaljuk.